Matmuffins med fetaost och oliver

Du behöver 5 dl vetemjöl 2.5 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 8 st soltorkade tomater i olja 10 st oliver 100 g fetaost tärnad 0.5...


6 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 8 st soltorkade tomater i olja
  • 10 st oliver
  • 100 g fetaost tärnad
  • 0.5 dl rapsolja (eller olja från fetaosttärningarna)
  • 3 st ägg
  • 2 dl matyoghurt
  • yoghurt eller turkisk

Parmesankräm:

1 st vitlöksklyfta
2 dl crème fraîche
1 dl parmesanost riven
salt och peppar

Servering:

8 skiva lufttorkad skinka t ex serrano eller parma
ärtskott

Gör så här

1
Blanda de torra ingredienserna. Hacka tomater och oliver och lägg dem i mjölblandningen tillsammans med fetaosttärningarna.

2
Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda smeten och häll upp den i muffinsformar. Grädda muffinsen i ugnen i 200 grader i 20 minuter.

3

4
Parmesankräm

5
Finhacka vitlöksklyftorna. Blanda creme fraiche, parmesanost och vitlök till en smet. Smaka av med salt och peppar.

6

7
Servering

8
Skär muffinsen i halvor. Lägg parmesankräm, en skiva lufttorkad skinka och några ärtskott emellan. Eller servera muffinsen hela med krämen som en topping, några ärtskott som dekoration och den lufttorkade skinkan bredvid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top