Du behöver
- 1 stor morot
- 1 majskolv
- 100 g broccoli och/eller blomkål
- 100 g sockerärtor och/eller gröna bönor
- 1 msk rapsolja
- 1 msk mild curry
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk färskriven ingefära
- 1 burk kokosmjölk, vanlig eller lätt
- 1/2 tärning grönsaksbuljong
- saften av 1/2-1 lime
- Till servering:
- jasminris
- sweet hot chilisås
Gör så här
1
Skala och skär moroten i tunna sneda skivor. Skär majskolven i fyra delar. Skölj broccoli och blomkål och dela dem i små buketter. Skölj och ansa ärtor och bönor.
2
Hetta upp olja i en gryta. Tillsätt curryn och låt den fräsa kort. Blanda ner vitlök och ingefära.
3
Lägg ner samtliga grönsaker, rör om och låt fräsa en stund.
4
Rör ner kokosmjölken och smula i buljongtärningen. Låt småputtra ett par minuter. Smaka av med lime.
5
Servera med jasminris och sweet chili.
Smaken av kokos accepteras ofta av småfolk. Mild och lite söt som den är.
Med en aning curry i blir det intressant även för föräldrar och andra fullvuxna.
Fler rätter för att få familjens små att äta grönt hittar du här intill.