Introduktionsthai med kokos

Du behöver 1 stor morot 1 majskolv 100 g broccoli och/eller blomkål 100 g sockerärtor och/eller gröna bönor 1 msk rapsolja 1 msk mild curry...


4 portioner

Du behöver

  • 1 stor morot
  • 1 majskolv
  • 100 g broccoli och/eller blomkål
  • 100 g sockerärtor och/eller gröna bönor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk mild curry
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 burk kokosmjölk, vanlig eller lätt
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • saften av 1/2-1 lime
  • Till servering:
  • jasminris
  • sweet hot chilisås

Gör så här

1
Skala och skär moroten i tunna sneda skivor. Skär majskolven i fyra delar. Skölj broccoli och blomkål och dela dem i små buketter. Skölj och ansa ärtor och bönor.

2
Hetta upp olja i en gryta. Tillsätt curryn och låt den fräsa kort. Blanda ner vitlök och ingefära.

3
Lägg ner samtliga grönsaker, rör om och låt fräsa en stund.

4
Rör ner kokosmjölken och smula i buljongtärningen. Låt småputtra ett par minuter. Smaka av med lime.

5
Servera med jasminris och sweet chili.


Kommentar:
Smaken av kokos accepteras ofta av småfolk. Mild och lite söt som den är.
Med en aning curry i blir det intressant även för föräldrar och andra fullvuxna.
Fler rätter för att få familjens små att äta grönt hittar du här intill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top