GI – Medelhavssallad med citrusvinegrette

Du behöver 2 dl kokta små linser 250 g kokt potatis 50 g kapris ½ rödlök ½ fänkålshuvud ½ ask cocktailtomater 50 g soltorkade tomater...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl kokta små linser
  • 250 g kokt potatis
  • 50 g kapris
  • ½ rödlök
  • ½ fänkålshuvud
  • ½ ask cocktailtomater
  • 50 g soltorkade tomater
  • ½ kruka färsk basilika
  • 25 g ruccola
  • 1½dl citrusvinegrette
  • Citrus Vinegrette:
  • 3 citroner, saft och skal
  • 3 lime, saft och skal
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Dela potatisen i stora bitar. Skär rödlöken i tunna ringar. Finstrimla hela fänkålen. Blanda alla ingredienser med vinegretten i en skål. Vänd ner ruccolan. Toppa salladen med basilika.

2

3
Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalet fint. Blanda med resten av ingredienserna utom olivoljan i en mixer.

4
Häll sedan sakta ned oljan under mixning.

5
Smaka av med salt och vitpeppar. Häll upp på flaska.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top