Du behöver
- 2 dl kokta små linser
- 250 g kokt potatis
- 50 g kapris
- ½ rödlök
- ½ fänkålshuvud
- ½ ask cocktailtomater
- 50 g soltorkade tomater
- ½ kruka färsk basilika
- 25 g ruccola
- 1½dl citrusvinegrette
- Citrus Vinegrette:
- 3 citroner, saft och skal
- 3 lime, saft och skal
- 4 msk dijonsenap
- 1 msk honung
- 1 dl olivolja
- salt
- vitpeppar
Gör så här
1
Dela potatisen i stora bitar. Skär rödlöken i tunna ringar. Finstrimla hela fänkålen. Blanda alla ingredienser med vinegretten i en skål. Vänd ner ruccolan. Toppa salladen med basilika.
2
3
Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalet fint. Blanda med resten av ingredienserna utom olivoljan i en mixer.
4
Häll sedan sakta ned oljan under mixning.
5
Smaka av med salt och vitpeppar. Häll upp på flaska.