Bellas broccolipaj med körsbärstomater

Du behöver Pajdeg: 1.5 dl vetemjöl 1.5 dl grahamsmjöl 1 dl kesella mager 50 g smör 1 msk vatten Pajfyllning: 400 g krossade tomater 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Pajdeg:

1.5 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
1 dl kesella mager
50 g smör
1 msk vatten

Pajfyllning:

400 g krossade tomater
1 st gul lök hackad
1 st vitlöksklyfta hackad
salt och peppar
500 g fryst broccoli
10 st körsbärstomater
1 msk dragon torkad
3 dl riven ost

Gör så här

1
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en gratängform och låt vila i kylen i minst 20 minuter.

2
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.

3
Blanda tomatkross, lök och vitlök och 1 tesked salt i en kastrull och koka sakta i 10 minuter.

4
Lägg tinad avrunnen broccoli och tomater i pajskalet, strö över dragon och 1 deciliter av rivosten. Bred över tomatsåsen och resten av osten.

5
Grädda pajen i 200 grader tills osten smält och börjar få färg, cirka 20 minuter. Servera med isbergssallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top