Stekt hälleflundra med tillbehör

Du behöver 500 g hälleflundra eller någon annan smakrik fisk t ex gös eller marulk salt Rödvinssås: 1 st gul lök hackad 1 msk olivolja...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g hälleflundra eller någon annan smakrik fisk t ex gös eller marulk
  • salt

Rödvinssås:

1 st gul lök hackad
1 msk olivolja
1 msk råsocker
2 msk fiskfond
2 dl rött vin
2 dl vatten
1 msk soja
1 tsk balsamvinäger
timjan ett par kvistar
1 tsk tomatpuré

Svamprisotto:

1 msk olivolja
1 st gul lök hackad
3 dl avorioris
6 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 st svartrot skuren i tärningar
1 st morot skuren i tärningar
1 bitar rotselleri skuren i tärningar
150 g ostronskivling riven i strimlor
purjolök skivad
2 dl riven parmesanost
salt
svartpeppar gärna nymald

Gör så här

1
Skär fisken i kubformade bitar (cirka 4 x 4 cm) och salta dem. Trä dem på spett och låt vila i kylen.

2

3
Fortsätt med rödvinssåsen. Låt löken “svettas” med oljan i en kastrull utan att ta färg. Tillsätt råsockret och låt det smälta. Tillsätt de övriga ingredienserna. Sjud såsen cirka 10 minuter. Sila och red eventuellt såsen med lite majsmjöl utrört i lite vatten.

4

5
Hetta upp en stor kastrull. Fräs löken till risotton mjuk tillsammans med oljan. Tillsätt riset och låt det “svettas” med. Slå på vattnet och grönsaksfonden. Låt riset sjuda utan lock cirka 10 minuter. Rör om.

6

7
Tillsätt rotsakerna och sjud ytterligare cirka 10 minuter (tillsätt eventuellt lite mer vatten om det behövs).

8
Fräs svampen i en stekpanna. Blanda ner svamp och purjolök i riset. Tillsätt parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

9
Stek fiskspetten i en stekpanna. Lägg upp snyggt på tallrik och dekorera med färsk timjan

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top