Flintastek med grillad potatis

Du behöver 200 g fetaost 2 dl crème fraîche svartpeppar 300 g morötter Marinad: apelsin saften från 1 och det rivna skalet från 1 apelsin...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraîche
  • svartpeppar
  • 300 g morötter

Marinad:

apelsin saften från 1 och det rivna skalet från 1 apelsin
1 st påse saffran
1 st vitlöksklyfta riven
0.5 tsk spiskummin malen
2 msk olivolja
2 msk honung
1 st kvist rosmarin finhackad
salt och peppar
8 st grillspett av bambu
800 g färskpotatis kokt
kajennpeppar ev
1 st flintastek med chilismak

Gör så här

1
Smula fetaosten och blanda med creme fraiche, smaka av med svartpeppar.

2
Skala och hyvla tunna remsor av morötterna med en potatisskalare. Blanda ingredienserna till marinaden och vänd ner morötterna, salta och peppra. Låt dra 15 minuter före servering.

3
Lägg grillspetten i vatten i 30 minuter. Trä upp potatisen, gärna på dubbla spett så snurrar de inte. Pensla med lite olja, salta och peppra, krydda med lite kajennpeppar om du vill.

4
Grilla flintasteken 8–10 minuter per sida. Grilla potatisspetten så de får fin färg och blir varma. Det tar 4–5 minuter.

5
Skär upp steken och servera med morötterna och potatisspetten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top