Grillade päron med chokladricotta

Du behöver 50 g pinjenötter 250 g ricotta 50 g mjölkchoklad, hackad 1 msk florsocker 1 tsk vaniljsocker saften från 1/2 apelsin det rivna skalet...


4 portioner

Du behöver

  • 50 g pinjenötter
  • 250 g ricotta
  • 50 g mjölkchoklad, hackad
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • saften från 1/2 apelsin
  • det rivna skalet från 1/2 apelsin
  • 2 hårda päron
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

1
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och grovhacka dem. Blanda ricotta, choklad, florsocker, vaniljsocker och apelsin.

2
Dela päronen på längden och ta ut kärnhusen med ett kuljärn. Pensla snittytan med honung.

3
Grilla päronen försiktigt så att de får färg och blir lite mjuka. Fyll päronen med ricottakrämen och strö över pinjenötterna.


Kommentar:
Obs! Glöm inte att göra rent gallret ordentligt innan du grillar frukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top