Du behöver
- 2 msk flagad mandel
- 2 stora fasta päron
- smör till stekning
- 6 salladslökar, sköljda
- 600 g fågellever
- 2 msk vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1–2 krm svartpeppar
- 3 dl rödvin
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1–2 tsk kinasoja
Gör så här
1
1 Rosta mandeln, klyfta päronen och stek.
2
2 Skär salladslök i bitar, fräs mjuka i smör. Lägg över i kastrull. Dela levern, fräs den ett par minuter i smör. Mjöla, salta och peppra och lägg över i ka-strullen. Tillsätt vin, grädde och soja. Koka upp, låt puttra 3 minuter. Vänd i päronen. Strö på mandeln. Servera med pasta och
3
tomatcocktail.
4
3 Tomatcocktail: Halverade minitomater, skivad vitlök, olja, salt, peppar, kryddgrönt.