Omelett med tonfisk & sardell

Du behöver 4 st ägg 2 msk vatten salt svartpeppar Till stekning: 1 msk smör eller margarin Fyllning: 2 st tomater 1 st purjolök späd...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar

Till stekning:

1 msk smör eller margarin

Fyllning:

2 st tomater
1 st purjolök späd
5 st sardeller raka
1 st burk tonfisk (200 g) i vatten
1 msk smör eller margarin
3.5 st stjälkar basilika
salt
svartpeppar

Att servera till:

sallad
bröd

Gör så här

1
1. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar.

2
2. Skär tomaterna i klyftor. Ansa, skölj och strimla purjon. Finhacka sardellerna. Låt tonfisken rinna av väl och dela den i mindre bitar.

3
3. Fräs tomatklyftor och purjo i matfettet 2-3 minuter, i en kastrull. Tillsätt sardellerna och tonfisken.

4
4. Bryn matfettet i en stekpanna. Häll i omelettsmeten.

5
5. Stek omeletten under försiktig omrörning med en gaffel, tills den stelnat och undersidan fått fin färg.

6
6. Lägg på tonfiskröran och garnera med några basilikakvistar.

7
7. Servera omeletten direkt. Sallad och bröd kan serveras till om man vill ha måltiden mer mättande.


Kommentar:
De sardeller som blir över från omelettfyllningen kan man bjuda på en bit nyrostat smörat bröd som först vänds i lite hackad basilika. Jättegott till ett glas öl!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top