Blåbärsmarmelad

Du behöver 1.5 l blåbär ca 1 kg 1 st citron saften 8 dl strösocker Gör så här 1 Skölj de mogna bären och lägg...


1 portion

Du behöver

  • 1.5 l blåbär ca 1 kg
  • 1 st citron saften
  • 8 dl strösocker

Gör så här

1
Skölj de mogna bären och lägg dem i en gryta. Tillsätt saften.

2
Låt småkoka tills bären är mjuka.

3
Blanda ner sockret. Låt småkoka tills massan börjar likna ett mellanting mellan sylt och marmelad (30–35 minuter). Låt svalna och häll på rengjorda burkar. Förslut.


Kommentar:
Räcker till cirka 1 1/4 kilo.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top