Krusbärsmarmelad

Du behöver 1.5 l krusbär röda 2.5 dl vatten 1 bitar hel kanel 0.5 st citron strimlat skal 1 kg strösocker 2 st basilika hackad...


1 portion

Du behöver

  • 1.5 l krusbär röda
  • 2.5 dl vatten
  • 1 bitar hel kanel
  • 0.5 st citron strimlat skal
  • 1 kg strösocker
  • 2 st basilika hackad
  • 3.5 st citronmelissblad hackade

Gör så här

1
Koka bären i vattnet tillsammans med kanel och citronskal tills bären faller sönder. Låt kallna.

2
Ta upp kanelen och tillsätt sockret. Låt massan koka upp och sedan koka kraftigt under omrörning i 4 minuter. Tillsätt bladen. Häll upp i burkar, på med lock och förvara marmeladen svalt.


Kommentar:
Tips! Krusbärsmarmelad är god att ha som fyllning i exempelvis bullar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top