Rönnbärsgelé

Du behöver 1 kg rönnbär, frusna och tinade 5 dl vatten 9 dl strösocker per liter avrunnen saft Gör så här 1 Koka rönnbären tills...


1 portion

Du behöver

  • 1 kg rönnbär, frusna och tinade
  • 5 dl vatten
  • 9 dl strösocker per liter avrunnen saft

Gör så här

1
Koka rönnbären tills de är mjuka. Pressa dem mot grytans kant så att de mosas sönder och ger så mycket saft som möjligt. Sila ifrån vätskan och rör ner sockret.

2
Låt koka tills det gelear sig. Det tar cirka 10 minuter. Skumma väl och ös upp i geléglas. Låt kallna. Förslut burkarna.


Kommentar:
Mängden blir cirka 1 1/2 liter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top