Tartar Neptun på hälleflundra och oliver

Du behöver 300 g renskuren hälleflundrafilé 3 msk finhackade schalottenlökar 4 msk fintärnade svarta (grekiska) oliver 2 msk små kapris 2 msk tunna ringar av...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g renskuren hälleflundrafilé
  • 3 msk finhackade schalottenlökar
  • 4 msk fintärnade svarta (grekiska)
  • oliver
  • 2 msk små kapris
  • 2 msk tunna ringar av salladslök
  • Att servera till:
  • pesto
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • löksallad av finhackad schalottenlök,
  • finskuren gräslök eller salladslök,
  • olivolja och rivet citronskal
  • nyrostat bröd
  • äggulor

Gör så här

1
Använd endast det finaste, vita fiskköttet. Skär bort allt brunt. Tärna fiskköttet mycket smått. Blanda det med schalottenlök, oliver, kapris och salladslök. Använd två gafflar och lyft samman ingredienserna så att det inte blir grötigt. Skeda upp tartaren på tallrikar och servera med tillbehören.

2
Eller klicka upp tartaren på rostat bröd, toppa med en rå äggula och servera övriga tillbehör vid sidan om.

3
Man kan även lägga upp tartarens ingredienser i småskålar så att var och en får blanda fiskköttet själv med de ingredienser man gillar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top