Du behöver
- 8 ägg
- 1 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 salladslökar
- 4 schalottenlökar
- 1 dl hackad färsk spenat
- 1/2 salladshuvud
- 1/2 dl finhackad persilja
- 1 dl valnötter
- 2 msk smör
Gör så här
Vispa ihop äggen med salt och peppar. Skölj och snitta salladslöken. Skär den i strimlor. Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor. Skölj spenat- och salladsbladen. Klappa dem torra mellan handdukar. Hacka grovt. Finhacka persiljan. Hacka hälften av valnötterna. Vispa ihop spenat-, sallads- och persiljehacket och de hackade valnötterna med äggsmeten. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs löken snabbt och lätt utan att den tar färg. Häll på omelettsmeten. Grädda omeletten genom att då och då lyfta/peta med en gaffel så att omelettsmeten kan rinna ned och stelna. Garnera med valnötter.
Servera med sallad.
Den som älskar koriander tar det i stället för persilja och den som har egen mangold byter ut spenaten. Salladslöken kan faktiskt ersättas av såväl späd purjo som gotländsk kelp.