Iransk lök- och örtomelett

Du behöver 8 ägg 1 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 salladslökar 4 schalottenlökar 1 dl hackad färsk spenat 1/2 salladshuvud 1/2 dl finhackad...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 ägg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 salladslökar
  • 4 schalottenlökar
  • 1 dl hackad färsk spenat
  • 1/2 salladshuvud
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk smör

Gör så här

Vispa ihop äggen med salt och peppar. Skölj och snitta salladslöken. Skär den i strimlor. Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor. Skölj spenat- och salladsbladen. Klappa dem torra mellan handdukar. Hacka grovt. Finhacka persiljan. Hacka hälften av valnötterna. Vispa ihop spenat-, sallads- och persiljehacket och de hackade valnötterna med äggsmeten. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs löken snabbt och lätt utan att den tar färg. Häll på omelettsmeten. Grädda omeletten genom att då och då lyfta/peta med en gaffel så att omelettsmeten kan rinna ned och stelna. Garnera med valnötter.


Kommentar:
Servera med sallad.
Den som älskar koriander tar det i stället för persilja och den som har egen mangold byter ut spenaten. Salladslöken kan faktiskt ersättas av såväl späd purjo som gotländsk kelp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top