Frisk tomatsallad

Du behöver 2-3 väl mogna, fasta tomater 10 svarta oliver (med kärnor) raspat skal av 1/2 citron salt, svartpeppar 1/2 msk olivolja saften av 1/2...


2 portioner

Du behöver

  • 2-3 väl mogna, fasta tomater
  • 10 svarta oliver (med kärnor)
  • raspat skal av 1/2 citron
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja
  • saften av 1/2 citron

Gör så här

1
Klyfta tomaterna och blanda dem försiktigt med oliver och citronskal direkt på mattallrikarna. Salta och peppra över salladen och droppa på olja och citronjuice.

2
Servera till ca 125 g rökt fiskfilé (böckling, makrill, sik eller vad du kan få tag på) per person. Därtill ett potatismos där 4 tunnskivade salladslökar fått sjuda med i vattnet vare sig du lagar mos av pulver eller knölar. Smaksätt moset med salt, vitpeppar och en nypa strösocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top