Läsar-recept

Ackes fina fisk

Du behöver 1 msk salt 2 krm svartpeppar 13.5 st fil eller annan plattfisk 1 st champinjonkräm (100 g) 3 dl vispgrädde 1/2–1 st svart...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 13.5 st fil eller annan plattfisk
  • 1 st champinjonkräm (100 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2–1 st svart caviar (80 g)

Garnityr:

kaviar svart
tomat hackad
salladslök strimlad
citronskal fint tärnat

Gör så här

1
Salta och peppra fiskfiléerna. Lägg dem i en ugnssäker form. Formen behöver inte smörjas.

2
Bred champinjonkrämen över fisken och slå över grädden. Eller blanda kräm och grädde och fördela över fisken. Fördela kaviaren eller spar den tills fisken är tillagad.

3
Gratinera i 225 graders ugnsvärme i 20–25 minuter.

4
Strö över garnityren före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top