Kycklingsallad med avokado

Du behöver 1.5 dl mathavre (Kungsörnen) 400 g kycklingkött strimlat 2 msk smör 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 st isbergssalladhuvud 50 g rucolasallad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl mathavre (Kungsörnen)
  • 400 g kycklingkött strimlat
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st isbergssalladhuvud
  • 50 g rucolasallad
  • 2 st avokado
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 dl ajvar (paprikasallad)
  • 2 dl yoghurt
  • 1 krm salt

Gör så här

1
1 Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av. Låt kallna.

2

3
2 Lättbryn kycklingen i smör eller olja i två omgångar. Den ska precis bli genomstekt. Salta och peppra. Låt svalna.

4

5
3 Skär eller bryt salladen. Skölj rucolan och skaka av vattnet. Skär avokadon i bitar och droppa på citron. Varva alla ingredienserna på ett uppläggningsfat.

6

7
4 Rör samman ajvar och yoghurt. Smaka av med salt. Servera såsen till salladen och gärna ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top