Pasta med pepparrot och grönsaker

Du behöver 2 st morötter i stavar 1 msk rapsolja 1 st zucchini skivad 150 g sockerärter delade 1 st rödlök i klyftor 1.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter i stavar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st zucchini skivad
  • 150 g sockerärter delade
  • 1 st rödlök i klyftor
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2 msk timjan färsk, eller 1 tsk torkad
  • 400 g fullkornspasta t ex penne
  • 1.5 dl riven pepparrot

Gör så här

1
Fräs morötterna i oljan i 3–4 minuter.

2
Tillsätt resten av grönsakerna och fräs i ytterligare 3 minuter. Rör i lätt-creme fraichen, koka upp och smaka av med salt, peppar och timjan.

3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Servera med grönsakerna och rejält med riven papparrot.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top