Sallad med bönor och solroskärnor

Du behöver 1 dl kikärter från burk 1 dl kidneybönor från burk röd paprika (ca 50 g), tärnad grön paprika (ca 50 g), tärnad 1/2-1...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 dl kikärter från burk
  • 1 dl kidneybönor från burk
  • röd paprika (ca 50 g), tärnad
  • grön paprika (ca 50 g), tärnad
  • 1/2-1 st tomat skuren i klyftor
  • 1-2 dl salladskål strimlad
  • 0.5 dl solroskärnor eller pumpakärnor

Dressing:

0.5 msk vinäger
2 krm salt
2 krm strösocker
0.5 krm svartpeppar
1 msk olja
0.5 msk vatten

Tillbehör:

bröd

Gör så här

1
Skölj kikärter och bönor i kallt vatten. Låt rinna av.

2
Blanda alla ingredienser med den ihoprörda dressingen.

3
Servera med bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top