Du behöver
- 2 burkar kikärter
- (500 g, avrunna och väl sköljda)
- 100 g lättkokta haricots verts
- 1 msk vit balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- 2 msk hackad persilja
- salt och peppar
- 2 dl lättcreme fraiche
- 2 msk dijonnaise (eller grovkorning senap)
- 600 g fläskfärs
- 1/2 gul lök, hackad
- 1 ägg
- 1/2 tsk malen koriander
- 1/2 tsk salt nymalen svartpeppar
- smör till stekning
Gör så här
1
1 Blanda kikärter, haricots verts, vinäger, olivolja, persilja, salt och peppar.
2
2 Blanda lättcreme fraiche och dijonnaise.
3
3 Arbeta ihop färsen med lök, ägg, koriander, salt och peppar till en smet. Forma biffar och stek dem på medelvärme i 5–6 minuter.