Fläskfärsbiffar med kikärter

Du behöver 2 burkar kikärter (500 g, avrunna och väl sköljda) 100 g lättkokta haricots verts 1 msk vit balsamvinäger 2 msk olivolja 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 burkar kikärter
  • (500 g, avrunna och väl sköljda)
  • 100 g lättkokta haricots verts
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 2 dl lättcreme fraiche
  • 2 msk dijonnaise (eller grovkorning senap)
  • 600 g fläskfärs
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk salt nymalen svartpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

1
1 Blanda kikärter, haricots verts, vinäger, olivolja, persilja, salt och peppar.

2
2 Blanda lättcreme fraiche och dijonnaise.

3
3 Arbeta ihop färsen med lök, ägg, koriander, salt och peppar till en smet. Forma biffar och stek dem på medelvärme i 5–6 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top