Du behöver
- 200 g grön sparris i 3 cm bitar
- 1 röd paprika, strimlad
- 400–500 g fläskfilé i tunna skivor
- Marinad:
- 1 tsk Fem peppar, krossad
- 1 dl vitt vin
- 1 tsk sesamolja
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 2 tsk potatismjöl
- Fritering:
- 1/2 dl matolja
- 1 dl köpt barbecuesås
Gör så här
1
Gör i ordning grönsakerna på var sin tallrik.
2
Rör ihop marinaden och lägg i köttskivorna. Marinera cirka 30 minuter.
3
4
Värm oljan i en wokpanna eller stekpanna med hög kant. Stek köttet hastigt tills det knappt är genomstekt, det blir färdigt på eftervärmen. Ta upp köttet.
5
6
Woka sparrisen och paprikan tills de är nästan genomstekta, de ska ha kvar krispigheten. Lägg tillbaka köttet och rör i såsen.
7
8
Värm och servera omedelbart med ris till.