Fläskfilé och sparris med barbecuesås

Du behöver 200 g grön sparris i 3 cm bitar 1 röd paprika, strimlad 400–500 g fläskfilé i tunna skivor Marinad: 1 tsk Fem peppar,...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g grön sparris i 3 cm bitar
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 400–500 g fläskfilé i tunna skivor
  • Marinad:
  • 1 tsk Fem peppar, krossad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • Fritering:
  • 1/2 dl matolja
  • 1 dl köpt barbecuesås

Gör så här

1
Gör i ordning grönsakerna på var sin tallrik.

2
Rör ihop marinaden och lägg i köttskivorna. Marinera cirka 30 minuter.

3

4
Värm oljan i en wokpanna eller stekpanna med hög kant. Stek köttet hastigt tills det knappt är genomstekt, det blir färdigt på eftervärmen. Ta upp köttet.

5

6
Woka sparrisen och paprikan tills de är nästan genomstekta, de ska ha kvar krispigheten. Lägg tillbaka köttet och rör i såsen.

7

8
Värm och servera omedelbart med ris till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top