Kräftpasta med fänkål

Du behöver 400 g tagliatelle 1/2 gul lök, hackad 1 fänkål (200 g), strimlad 1 tsk stötta fänkålsfrön 1 msk olivolja 400 g krossade tomater...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tagliatelle
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 1 fänkål (200 g), strimlad
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 3 msk kräftspad (från burken)
  • 1 burk (170 g) kräftstjärtar
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1 Koka tagliatellen på vanligt sätt. Låt rinna av i ett durkslag.

2
2 Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön lätt i olivoljan.

3
Tillsätt tomater, vin och kräftspad. Koka i 7–8 minuter.

4
3 Lägg i kräftstjärtarna, krydda med salt och svartpeppar. Blanda i pastan. Garnera med fänkålsdillen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top