Salviastekt potatis till makrill

Du behöver 400 g färskpotatis 2 msk smör eller margarin 1/4 kruka salviablad 1/2 huvud sommarvitkål gräslök 2 filéer pepparmakrill 1/2 citron Gör så här...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 400 g färskpotatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/4 kruka salviablad
  • 1/2 huvud sommarvitkål
  • gräslök
  • 2 filéer pepparmakrill
  • 1/2 citron

Gör så här

1
1. Borsta och skiva potatisarna. Lägg dem i kokande vatten och koka 5 minuter tills de är halvfärdiga. Sila av vattnet. Stek skivorna färdiga i matfett med strimlad salvia. Spara några blad till garnering.

2
2. Skär kålen i klyftor och koka dem i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Sila av. Strö på gräslök.

3
3. Skär makrillfiléerna på snedden i mindre bitar och ljumma dem en halv minut i mikron. Fördela potatis, kål och makrill på varsin tallrik. Garnera med salviablad. Servera med en citronklyfta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top