Dinkelscones med saffransstrån

Du behöver 4 dl standardmjölk 1 g (2 påsar) saffran 8 dl dinkelmjöl 1/2 tsk salt 1 tsk strösocker 1 1/2 msk bakpulver 100 g...


12 portioner

Du behöver

  • 4 dl standardmjölk
  • 1 g (2 påsar) saffran
  • 8 dl dinkelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 100 g smör

Gör så här

1
Värm mjölken, lägg i saffranet och låt dra under tiden mjölken svalnar. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Smula i smöret. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en deg.

2

3
Arbetar man för länge blir sconesen sega.

4
Klicka 15 bullar i formar. Grädda mitt i ugnen i 250 grader cirka 12 minuter. Servera dem nygräddade med björnbärs- eller svartvinbärsmarmelad och vispad grädde.

5

6
Avnjuts med plommonmarmelad.


Kommentar:
Tips! Scones med valnötter görs som ovan, men byt ut saffranet mot 2 dl hackade valnötter som blandas i mjölet. Mjölken ska då inte värmas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top