Lövbiff med parmaskinka i vitt vin

Du behöver 600 g lövbiff vetemjöl smör 2 dl vitt vin salt 8 skivor Prosciutto di Parma (parmaskinka) 400 g aubergin, skuren i skivor 16...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • vetemjöl
  • smör
  • 2 dl vitt vin
  • salt
  • 8 skivor Prosciutto
  • di Parma (parmaskinka)
  • 400 g aubergin, skuren i skivor
  • 16 tunna skivor vitlök
  • basilika eller salvia, hackad

Gör så här

1
1 Panera lövbiffarna i mjölet. Bryn dem på båda sidor i smör.

2
2 Häll på vinet och brässera köttet ett par minuter.

3
3 Placera de brynta skinkskivorna ovanpå köttet.

4
4 Servera auberginskivorna till, grillade och toppade med brynt vitlök, och kryddgrönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top