Pannacotta med bärsås och pistagenötter

Du behöver 4 dl grädde 1 dl mjölk 0.5 dl strösocker 50 g vit choklad 2 st gelatinblad hallon några färska Bärsås: 2 dl svarta...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 50 g vit choklad
  • 2 st gelatinblad
  • hallon några färska

Bärsås:

2 dl svarta vinbär färska eller frysta
2 dl färska hallon färska eller frysta
0.5 dl strösocker
1 msk citronsaft

Garnering:

färska hallon
pistagenötter

Gör så här

1
Börja med att lägga gelatinet i kallt vatten, cirka 10 minuter.

2

3
Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull och låt det sjuda upp. Hacka chokladen grovt. Häll gräddblandningen över chokladen och rör om.

4

5
Tillsätt det blötlagda gelatinet. Rör ner några färska hallon om du vill.Häll upp i glas och ställ i kylen för att stelna, minst 2 timmar.

6

7
Blanda bär, socker och citronsaft och mixa med stavmixer. Passera såsen genom en sil.

8
Häll bärsås ovanpå pannacottan och dekorera med färska hallon och hackade pistagenötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top