Rabarberpaj med dinkelbotten

Du behöver 3 dl dinkelmjöl 125 g kallt smör 1 msk strösocker 1–2 msk iskallt vatten Fyllning: 6 dl rabarber i 2 cm-bitar 1 1/2...


8 portioner

Du behöver

  • 3 dl dinkelmjöl
  • 125 g kallt smör
  • 1 msk strösocker
  • 1–2 msk iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 6 dl rabarber i 2 cm-bitar
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Smula mjöl, smör och socker grynigt, gärna i matberedare med kniv.

2

3
Tillsätt vatten och arbeta tills degen börjar samla sig i bunken. Knåda ihop degen snabbt, täck med plast och låt vila i kylskåpet minst en timme.

4

5
Kavla ut degen till en rundel, cirka 30 cm i diameter, och klä en pajform på 22 cm i diameter. Staga upp kanten med en remsa av alfolie.

6
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 8–10 minuter i 200 grader.

7
Ta bort folien när pajskalet svalnat något.

8

9
Blanda socker och potatismjöl, strö hälften av blandningen över pajbotten. Blanda resten med rabarbern och fördela i skalet.

10

11
Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter. Provstick i rabarbern, och se till att vätskan i pajen stannat.


Kommentar:
Tips! Rabarbern kan bytas mot valfritt bär. Minska då sockermängden till 1 dl, men tillaga på samma sätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top