Västebottenpaj

Du behöver 1 dl sojamjöl 1 dl fullkornsmjöl av dinkel 100 g smör 0.5 tsk salt Fyllning: 3 st ägg 2 dl grädde salt och...


0 portioner

Du behöver

  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk salt

Fyllning:

3 st ägg
2 dl grädde
salt och malen vitpeppar
2 dl riven västerbottenost grovt riven

Gör så här

1
1.Värm ugnen till 200°. Mät upp sojamjölet i en bunke. Skär smöret i tunna skivor (går alldeles utmärkt med osthyvel) ner i mjölet. Häll i saltet och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck degen i en pajsform med löstagbar botten. Grädda skalet i ca 15 minuter eller tills det fått fin färg. Höj värmen till 225°.

3

4
2.Vispa upp äggen i en bunke. Rör ner grädde, salt och peppar. Riv osten grovt.

5

6
3.Fyll skalet med osten och slå äggstanningen över. Ställ in pajen på nedersta falsen i ugnen. Sänk åter temperaturen, nu till 175°. Låt pajen stå i 30-40 minuter eller tills den är genomgräddad och fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top