Pak choy-sallad med dipsås

Du behöver 6 pak choy-salladsstånd, halverade eller mangold eller spenat 1 msk rapsolja 2 vitlöksklyftor, hackade flingsalt Dipsås: 1 dl soja 1/2 dl risvinäger 1...


4 portioner

Du behöver

  • 6 pak choy-salladsstånd, halverade eller mangold eller spenat
  • 1 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • flingsalt
  • Dipsås:
  • 1 dl soja
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 piripiri, finhackad
  • 1 salladslök, tunt skivad

Gör så här

1
Skölj salladsstånden, mangolden eller spenatbladen noga, de kan vara rätt grusiga. Skaka torrt i kökshandduk. Woka salladen hastigt i het olja tills bladen börjar slakna en aning.

2

3
Krydda med vitlök och salt. Servera omedelbart.

4
Dipsåsen Rör samman alla ingredienserna i en liten skål. Servera såsen att skeda över fiskbiffarna och pak choy-salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top