Pestokryddade nötfärsbullar med pastaskruvar

Du behöver 200 g cotelli eller pasta av valfri sort 220 g nötfärs 2 msk grön pesto från burk 1 tsk salt 1 krm grovmalen...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g cotelli eller pasta av valfri sort
  • 220 g nötfärs
  • 2 msk grön pesto från burk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • lite smör till stekning
  • Tillbehör:
  • romansallad
  • körsbärstomater
  • färsk timjan eller basilika

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Blanda nötfärs, grön pesto, salt och svartpeppar i en rymlig bunke. Arbeta färsen väl. Forma färsen till små bullar och lägg dem på en våt skärbräda.

3
Lägg lite smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärsbullarna i cirka 5 minuter, lite beroende på storlek, tills de är genomstekta.

4
Servera allt tillsammans med romansallad, körsbärstomater och färsk timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top