Du behöver
- 300 g vaxbönor
- 300 g brytbönor
- 1 msk basilika hackad
- 1 msk hackad persilja
- 4 bitar lax
- 1 tsk olivolja
- potatis
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 1 msk vit balsamvinäger (eller vitvinsvinäger)
- 1 tsk dijonsenap ljus
- 1.5 dl lätt crème fraiche
- 0.5 dl olivolja
- salt och peppar
Gör så här
1
Snoppa bönorna och koka dem i saltat vatten i 5–6 minuter. Häll i ett durkslag. Rör ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.
2
Vänd ihop bönorna med 2 matskedar av dressingen samt de hackade örterna.
3
Salta och peppra laxen och halstra den runt om i het panna med lite olja. Efterstek i 3–4 minuter i 175 graders ugn. Servera till bönsalladen och med kokt eller pressad potatis om man vill.