Halstrad lax med bönsallad

Du behöver 300 g vaxbönor 300 g brytbönor 1 msk basilika hackad 1 msk hackad persilja 4 bitar lax 1 tsk olivolja potatis 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g vaxbönor
  • 300 g brytbönor
  • 1 msk basilika hackad
  • 1 msk hackad persilja
  • 4 bitar lax
  • 1 tsk olivolja
  • potatis
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 tsk dijonsenap ljus
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Snoppa bönorna och koka dem i saltat vatten i 5–6 minuter. Häll i ett durkslag. Rör ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.

2
Vänd ihop bönorna med 2 matskedar av dressingen samt de hackade örterna.

3
Salta och peppra laxen och halstra den runt om i het panna med lite olja. Efterstek i 3–4 minuter i 175 graders ugn. Servera till bönsalladen och med kokt eller pressad potatis om man vill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top