Du behöver
- 800 g små färska
- rödbetor
- 2 burkar (à 400 g)
- stora vita bönor
- 200 g champinjoner
- 1 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- ca 150 g babyspenat eller -mangold
- 200 g lättkesella
- 1 msk riven pepparrot
- 1/2 dl smörgåskrasse
Gör så här
1
1 Koka betorna i vatten cirka 15 minuter. De är klara när skalet lätt lossnar.
2
3
2 Spola bönorna i kallvatten, låt rinna av.
4
5
3 Ansa och grovskiva svampen, stek den i varm torr stekpanna ett par minuter, tillsätt oljan. Stek 5 minuter till, salta och peppra.
6
7
4 Skölj spenaten och torka den lite. Lägg i salladsskål med bönor, svamp och betor.
8
9
5 Smaksätt kesellan med pepparrot, känn efter så det blir lagom. Salta och peppra, strö på klippt krasse.