Bönsallad med betor och pepparrot

Du behöver 800 g små färska rödbetor 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor 200 g champinjoner 1 msk olivolja salt, svartpeppar ca 150...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g små färska
  • rödbetor
  • 2 burkar (à 400 g)
  • stora vita bönor
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • ca 150 g babyspenat eller -mangold
  • 200 g lättkesella
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1/2 dl smörgåskrasse

Gör så här

1
1 Koka betorna i vatten cirka 15 minuter. De är klara när skalet lätt lossnar.

2

3
2 Spola bönorna i kallvatten, låt rinna av.

4

5
3 Ansa och grovskiva svampen, stek den i varm torr stekpanna ett par minuter, tillsätt oljan. Stek 5 minuter till, salta och peppra.

6

7
4 Skölj spenaten och torka den lite. Lägg i salladsskål med bönor, svamp och betor.

8

9
5 Smaksätt kesellan med pepparrot, känn efter så det blir lagom. Salta och peppra, strö på klippt krasse.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top