Du behöver
- 600 g skinkstek benfri
- 2 tsk salt 1
- 1 tsk malen ingefära
- 1 msk matolja
Apelsin- och cidersås:
2 msk strösocker
1 dl koncentrerad apelsinjuice
2 dl äppelcider
2 tsk färsk ingefära malen
1 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 st apelsin skalad och skuren i bitar
2 msk majsena
Potatispuré:
600 g potatis mjölig
2 dl mjölk
1.5 msk flytande margarin
0.5 st knippe gräslök hackad
1 tsk salt 1 krm malen vitpeppar
Bön- och rotfruktsmosaik:
1 dl svarta bönor (burk)
1 dl vita bönor (burk)
1 st morot tärnad
1 st palsternacka tärnad
1 bitar kålrot (80 g)
1 msk olivolja
0.5 tsk salt 1 krm malen svartpeppar