Skinkstek d´Amour med apelsin- och cidersås

Du behöver 600 g skinkstek benfri 2 tsk salt 1 1 tsk malen ingefära 1 msk matolja Apelsin- och cidersås: 2 msk strösocker 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g skinkstek benfri
  • 2 tsk salt 1
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk matolja

Apelsin- och cidersås:

2 msk strösocker
1 dl koncentrerad apelsinjuice
2 dl äppelcider
2 tsk färsk ingefära malen
1 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 st apelsin skalad och skuren i bitar
2 msk majsena

Potatispuré:

600 g potatis mjölig
2 dl mjölk
1.5 msk flytande margarin
0.5 st knippe gräslök hackad
1 tsk salt 1 krm malen vitpeppar

Bön- och rotfruktsmosaik:

1 dl svarta bönor (burk)
1 dl vita bönor (burk)
1 st morot tärnad
1 st palsternacka tärnad
1 bitar kålrot (80 g)
1 msk olivolja
0.5 tsk salt 1 krm malen svartpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 120 grader. Snitta ett kryssmönster i steken (ett par millimeter djupt). Krydda med salt, peppar och ingefära. Bryn i en stekpanna med olja. Stick in en stektermometer och sätt in i ugnen på ett fat. Stek till en innertemperatur av 70 grader. Skiva steken tunt.

2

3
Apelsin- och cidersås:

4
Lägg sockret i en kastrull och ställ på het platta. När det börjar bli brunt häller du i juice, cider, ingefära, vatten, buljongtärning. Koka upp, tillsätt apelsinen. Rör ut majsenan i lite vatten, rör ner i såsen. Koka upp så att det tjocknar. Mixa med stavmixer.

5

6
Potatispuré:

7
Koka potatisen mjuk och slå bort vattnet. Värm mjölken. Mosa potatisen med en gaffel, vispa i mjölk och matfett. Rör i gräslök, salt och peppar.

8

9
Bön- och rotfruktsmosaik:

10
Höj ugnstemperaturen till 200 grader. Bred ut bönor och rotfrukter i en långpanna. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i 12 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top