Fikon- och portvinsmarmelad

Du behöver 2 st fikon påsar torkade 7.5 dl strösocker 8 st lagerblad 4 dl portvin rött 1.5 dl rödvin Gör så här 1 Skär...


1 portion

Du behöver

  • 2 st fikon påsar torkade
  • 7.5 dl strösocker
  • 8 st lagerblad
  • 4 dl portvin rött
  • 1.5 dl rödvin

Gör så här

1
Skär bort skaftet på fikonen och skär dem i strimlor eller mindre bitar.

2
Blanda fikon, socker och lagerblad i en tjockbottnad kastrull. Häll över portvin och rödvin. Låt koka utan lock på medelvärme i cirka 20 minuter. Gör marmeladprovet för att kontrollera att marmeladen är färdig.

3
Häll upp marmeladen på rena glasburkar och sätt på tättslutande lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top