Du behöver
- 350 g (spält-)vetemjöl
- 2/3 tsk salt
- 3 ägg
- 2 dl mineralvatten
- 3liter vatten
- 1 msk olja
- 2 msk salt
- smör till stekning
- svartpeppar
Gör så här
1
Blanda mjöl och salt, använd elvispens degkrokar till att blanda i ägg och vatten till en jämn, slät deg. Koka upp vattnet med olja och salt.
2
3
Nyp av någon 1/2 tsk deg i sänder och trilla varje klick mellan handflatorna till ett litet slarvigt kort snöre. Lägg i sjudande vatten efterhand. Låt snörena koka tills de flyter till ytan, fiska upp med hålslev och lätt i oljad bunke. Så här långt kan man förbereda ett par timmar före maten.
4
5
Fräs pastasnörena i ett par omgångar i lättbrynt smör till fin färg och bra värme. Peppra under stekningen.