Hemtrillad spältpasta

Du behöver 350 g (spält-)vetemjöl 2/3 tsk salt 3 ägg 2 dl mineralvatten 3liter vatten 1 msk olja 2 msk salt smör till stekning svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 350 g (spält-)vetemjöl
  • 2/3 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl mineralvatten
  • 3liter vatten
  • 1 msk olja
  • 2 msk salt
  • smör till stekning
  • svartpeppar

Gör så här

1
Blanda mjöl och salt, använd elvispens degkrokar till att blanda i ägg och vatten till en jämn, slät deg. Koka upp vattnet med olja och salt.

2

3
Nyp av någon 1/2 tsk deg i sänder och trilla varje klick mellan handflatorna till ett litet slarvigt kort snöre. Lägg i sjudande vatten efterhand. Låt snörena koka tills de flyter till ytan, fiska upp med hålslev och lätt i oljad bunke. Så här långt kan man förbereda ett par timmar före maten.

4

5
Fräs pastasnörena i ett par omgångar i lättbrynt smör till fin färg och bra värme. Peppra under stekningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top