Karamelliserad päronmarmelad i rom

Du behöver 3 st päron Williams (250 g päronkött) 0.5 st citron saft 2 cl rom 0.75 dl strösocker 0.75 dl syltsocker 1 msk vatten...


2 portioner

Du behöver

  • 3 st päron Williams (250 g päronkött)
  • 0.5 st citron saft
  • 2 cl rom
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.75 dl syltsocker
  • 1 msk vatten

Gör så här

1
Skala, dela och kärna ur päronen. Häll på citronsaft och rom. Blanda.

2

3
Karamellen: Värm socker och vatten i cirka 3 minuter på hög värme utan att röra, tills sockret vitnar. Häll karamellen över päronen och blanda.

4

5
Värm alltihop på hög temperatur under ständig rörning i cirka 15–20 minuter. Gör marmeladprovet för att kontrollera att marmeladen är färdig.

6

7
Krossa till sist frukten i kastrullen, med en gaffel eller potatiskross.

8

9
Häll genast upp den färdiga marmeladen på rena glasburkar och sätt på tättslutande lock.


Kommentar:
Tips! I stället för rom är det gott med päronkonjak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top