Du behöver
- 3 st päron Williams (250 g päronkött)
- 0.5 st citron saft
- 2 cl rom
- 0.75 dl strösocker
- 0.75 dl syltsocker
- 1 msk vatten
Gör så här
1
Skala, dela och kärna ur päronen. Häll på citronsaft och rom. Blanda.
2
3
Karamellen: Värm socker och vatten i cirka 3 minuter på hög värme utan att röra, tills sockret vitnar. Häll karamellen över päronen och blanda.
4
5
Värm alltihop på hög temperatur under ständig rörning i cirka 15–20 minuter. Gör marmeladprovet för att kontrollera att marmeladen är färdig.
6
7
Krossa till sist frukten i kastrullen, med en gaffel eller potatiskross.
8
9
Häll genast upp den färdiga marmeladen på rena glasburkar och sätt på tättslutande lock.
Tips! I stället för rom är det gott med päronkonjak.