Du behöver
- 2 nävar späd rucolasallat
- 2 msk mandelspån
- smör till stekning
- 200 g rensad, skivad karljohanssvamp
- salt
- svartpeppar
- 2 stora mogna päron
- olivolja
- fingersalt
- raspat skal av 1/2 citron
- 4 citronklyftor
Gör så här
1
Skölj salladen och rulla in den i ren handduk, som för suga upp vattnet. Rosta mandeln lätt några minuter i het, torr stekpanna, passa hela tiden.
2
3
Tag upp och lägg en klick smör i pannan. Fräs svampen till fin färg, salta och peppra under stekningen. Tag upp.
4
5
Skiva sköljda päron halvcentimetertjockt rakt över, med skal, kärnhus och allt. Stek ett par minuter på varje sida på hög spisvärme. Salta och peppra. Tag upp.
6
7
Fördela rucola, päron och svamp på förrättsassietter. Droppa på lite olja, fingra på grovt salt och raspa över en aning citronskal. Lägg en citronklyfta på varje assiett.