Karl-Johanssallad med päron.

Du behöver 2 nävar späd rucolasallat 2 msk mandelspån smör till stekning 200 g rensad, skivad karljohanssvamp salt svartpeppar 2 stora mogna päron olivolja fingersalt...


4 portioner

Du behöver

  • 2 nävar späd rucolasallat
  • 2 msk mandelspån
  • smör till stekning
  • 200 g rensad, skivad karljohanssvamp
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 stora mogna päron
  • olivolja
  • fingersalt
  • raspat skal av 1/2 citron
  • 4 citronklyftor

Gör så här

1
Skölj salladen och rulla in den i ren handduk, som för suga upp vattnet. Rosta mandeln lätt några minuter i het, torr stekpanna, passa hela tiden.

2

3
Tag upp och lägg en klick smör i pannan. Fräs svampen till fin färg, salta och peppra under stekningen. Tag upp.

4

5
Skiva sköljda päron halvcentimetertjockt rakt över, med skal, kärnhus och allt. Stek ett par minuter på varje sida på hög spisvärme. Salta och peppra. Tag upp.

6

7
Fördela rucola, päron och svamp på förrättsassietter. Droppa på lite olja, fingra på grovt salt och raspa över en aning citronskal. Lägg en citronklyfta på varje assiett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top