Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 100 g pesto
- salt, svartpeppar
- 1/2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin eller hönsbuljong
- 400 g fast potatis
- 400 g kålrot
- 1 msk olivolja
- ett par nävar mangoldsallad
- 100 g kalamataoliver
Gör så här
1
1 Pensla köttet med pesto, salta och peppra och stek till fin färg i oljan på dryg medelvärme. Sänk till svag värme, häll i vin och lägg på lock. Bräsera ytterligare 10 minuter.
2
3
2 Skala potatis och kålrot, skiva halvcentimetertjockt och dela i stavar. Skölj i kallt vatten, badda torrt i handduk. Fräs i olja på medelvärme med salt och svartpeppar omkring 10 minuter.
4
5
3 Skölj mangoldsalladen, skaka den torr i handduken. Vänd ner mangold och oliver i rotfräset strax före servering.