Pestostekta kycklingbröst på mangold-rotsallad

Du behöver 600 g kycklingfilé 100 g pesto salt, svartpeppar 1/2 msk olivolja 1 dl vitt vin eller hönsbuljong 400 g fast potatis 400 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g pesto
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin eller hönsbuljong
  • 400 g fast potatis
  • 400 g kålrot
  • 1 msk olivolja
  • ett par nävar mangoldsallad
  • 100 g kalamataoliver

Gör så här

1
1 Pensla köttet med pesto, salta och peppra och stek till fin färg i oljan på dryg medelvärme. Sänk till svag värme, häll i vin och lägg på lock. Bräsera ytterligare 10 minuter.

2

3
2 Skala potatis och kålrot, skiva halvcentimetertjockt och dela i stavar. Skölj i kallt vatten, badda torrt i handduk. Fräs i olja på medelvärme med salt och svartpeppar omkring 10 minuter.

4

5
3 Skölj mangoldsalladen, skaka den torr i handduken. Vänd ner mangold och oliver i rotfräset strax före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top