Plommonmarmelad med kanel

Du behöver 1.6 kg plommon mogna, gula 0.5 dl vatten 1 st citron i tunna skivor 2.5 msk ingefära finstrimlad färsk 1 st kanelstång 2...


1 portion

Du behöver

  • 1.6 kg plommon mogna, gula
  • 0.5 dl vatten
  • 1 st citron i tunna skivor
  • 2.5 msk ingefära finstrimlad färsk
  • 1 st kanelstång
  • 2 krm vaniljsocker
  • 1 st påse gul Melatin geleringspulver
  • 1,1 kg strösocker

Gör så här

1
Skölj plommonen och ta bort skaften. Lägg dem i en stor rostfri gryta och häll på vattnet.

2
Skär citronskivorna i fyrkanter och tillsätt tillsammans med ingefära, kanelstång och vaniljsocker. Koka upp och låt koka cirka 20 minuter.

3

4
Ta av kastrullen från plattan.

5
För att få loss fruktköttet från plommonkärnorna kan man ta hjälp av elvispens degkrokar. Fiska upp kärnorna med en hålslev. Häll Melatin i blandningen och rör sedan ner sockret.

6

7
Låt koka upp och koka 1 minut. Häll upp på rena glasburkar som sköljts med konserveringsmedel.

8
Den här härliga marmeladen passar till allt. På mackan, till ostbiten eller kycklingfilén. Passa på att göra den nu i höst då plommonträden dignar av frukt.


Kommentar:
Mängden blir cirka 1 1/2 liter

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top