Pappardelle med spenat & purjo

Du behöver ca 150 g bandpasta (pappardelle) 2 liter vatten 1 msk salt 1 pkt (250 g) djupfryst bladspenat 1 späd purjolök, ca 80 g...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 150 g bandpasta (pappardelle)
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 pkt (250 g) djupfryst bladspenat
  • 1 späd purjolök, ca 80 g
  • 1 msk smör
  • 2 tsk grönsaksfond
  • 1 krm mald muskotnöt, ev. salt
  • 2 äggulor
  • grovmalen svartpeppar
  • några tunna paprikaringar
  • färskriven parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan i vatten och salt enligt anvisningarna på paketet.

2
Tina och smörfräs spenaten. Skölj, ansa och strimla purjon tunt. Låt purjoringarna bli mjuka tillsammans med spenaten. Häll i grönsaksfonden. Rör om och krydda med muskot och ev. salt.

3
Servera den nykokta pastan i varma, djupa tallrikar. Skeda över spenat. Toppa med äggula, svartpeppar, paprika och parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top