Du behöver
- ca 150 g bandpasta (pappardelle)
- 2 liter vatten
- 1 msk salt
- 1 pkt (250 g) djupfryst bladspenat
- 1 späd purjolök, ca 80 g
- 1 msk smör
- 2 tsk grönsaksfond
- 1 krm mald muskotnöt, ev. salt
- 2 äggulor
- grovmalen svartpeppar
- några tunna paprikaringar
- färskriven parmesanost
Gör så här
1
Koka pastan i vatten och salt enligt anvisningarna på paketet.
2
Tina och smörfräs spenaten. Skölj, ansa och strimla purjon tunt. Låt purjoringarna bli mjuka tillsammans med spenaten. Häll i grönsaksfonden. Rör om och krydda med muskot och ev. salt.
3
Servera den nykokta pastan i varma, djupa tallrikar. Skeda över spenat. Toppa med äggula, svartpeppar, paprika och parmesan.