Bräserad majskyckling med rosmarin och senap

Du behöver 1 kg fast potatis 2 msk olivolja 1 majskyckling 1 msk smör 2 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 kvistar färsk rosmarin...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 majskyckling
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 15 champinjoner, delade
  • 1 liten fänkål, grovt strimlad
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 salladslökar, strimlade
  • flingsalt
  • hackad bladpersilja

Gör så här

1
Skär potatisen i klyftor och lägg den i vatten någon timme så att lite av stärkelsen dras ut. Slå bort vattnet och torka av den på en ren handduk. Lägg i långpanna och vänd med olivoljan. Rosta den i ugnen, cirka 40 minuter på 200 grader.

2

3
Stycka kycklingen i bröst, lår, klubba och vingar (se webb-tv på icakuriren.se) eller köp färdiga kycklingdelar.

4
Bryn kycklingdelarna i smör och olivolja, lägg över i rymlig gryta. Tillsätt vinet, lägg på lock och låt småkoka i 10 minuter.

5

6
Repa bladen från rosmarinkvistarna och hacka dem. Fräs svamp och fänkål tillsammans med rosmarinen. Lägg över svampröran i grytan. Koka vidare i 5 minuter, tillsätt senap och grädde och låt grytan koka ihop i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

7

8
Krydda potatisen med flingsalt och persilja innan du serverar den till grytan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top