Du behöver
- 1 kg fast potatis
- 2 msk olivolja
- 1 majskyckling
- 1 msk smör
- 2 msk olivolja
- 3 dl vitt vin
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 15 champinjoner, delade
- 1 liten fänkål, grovt strimlad
- 1 1/2 msk dijonsenap
- 2 dl vispgrädde
- 4 salladslökar, strimlade
- flingsalt
- hackad bladpersilja
Gör så här
1
Skär potatisen i klyftor och lägg den i vatten någon timme så att lite av stärkelsen dras ut. Slå bort vattnet och torka av den på en ren handduk. Lägg i långpanna och vänd med olivoljan. Rosta den i ugnen, cirka 40 minuter på 200 grader.
2
3
Stycka kycklingen i bröst, lår, klubba och vingar (se webb-tv på icakuriren.se) eller köp färdiga kycklingdelar.
4
Bryn kycklingdelarna i smör och olivolja, lägg över i rymlig gryta. Tillsätt vinet, lägg på lock och låt småkoka i 10 minuter.
5
6
Repa bladen från rosmarinkvistarna och hacka dem. Fräs svamp och fänkål tillsammans med rosmarinen. Lägg över svampröran i grytan. Koka vidare i 5 minuter, tillsätt senap och grädde och låt grytan koka ihop i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
7
8
Krydda potatisen med flingsalt och persilja innan du serverar den till grytan.