Fransk chokladkräm med frukt och bär

Du behöver 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 4 äggulor 200 g mörk choklad, 70 % jordgubbar, körsbär och melon eller andra frukter och bär...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 200 g mörk choklad, 70 %
  • jordgubbar, körsbär och melon eller andra frukter och bär
  • florsocker

Gör så här

1
Häll grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Ställ på spisen och värm till 85 grader under ständig omrörning.

2
Bryt chokladen i bitar och rör ner den i den varma gräddmjölken så att den smälter.

3
Häll krämen i formar och ställ kallt så att den stelnar. Garnera med bär och melon före servering och sikta över lite florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top