Du behöver
- 2 st gurkor
- 1 pkt kallrökt lax i tunna skivor
- 180 g chèvreost
- 0.5 dl lätt crème fraiche
- 5-6 st myntablad stora gröna, finstrimlade
- salt
- peppar nymalen
Gör så här
1
Skölj gurkorna. Skär bort ändarna, och dela varje gurka i två lika stora bitar. Klyv bitarna på längden. Hyvla skivor på längden av gurkorna med en osthyvel som skär rätt tjockt. Lägg skivorna på dubbelt kökspapper som drar åt sig vattnet.
2
3
Rör samman chevre med creme fraiche till en slät kräm. Smaka av med mynta, salt och peppar.
4
Lägg en bit lax, ungefär en halv skiva, på varje gurklängd. Klicka på lite chevrekräm och rulla samman.
5
6
Fäst med tandpetare och lägg rullarna på fat eller förrättsassietter med ett salladsblad, beroende på om de ska serveras som drinktilltugg eller som förrätt vid sittande bord.