Gurkrullar med lax och chevreostfyllning

Du behöver 2 st gurkor 1 pkt kallrökt lax i tunna skivor 180 g chèvreost 0.5 dl lätt crème fraiche 5-6 st myntablad stora gröna,...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st gurkor
  • 1 pkt kallrökt lax i tunna skivor
  • 180 g chèvreost
  • 0.5 dl lätt crème fraiche
  • 5-6 st myntablad stora gröna, finstrimlade
  • salt
  • peppar nymalen

Gör så här

1
Skölj gurkorna. Skär bort ändarna, och dela varje gurka i två lika stora bitar. Klyv bitarna på längden. Hyvla skivor på längden av gurkorna med en osthyvel som skär rätt tjockt. Lägg skivorna på dubbelt kökspapper som drar åt sig vattnet.

2

3
Rör samman chevre med creme fraiche till en slät kräm. Smaka av med mynta, salt och peppar.

4
Lägg en bit lax, ungefär en halv skiva, på varje gurklängd. Klicka på lite chevrekräm och rulla samman.

5

6
Fäst med tandpetare och lägg rullarna på fat eller förrättsassietter med ett salladsblad, beroende på om de ska serveras som drinktilltugg eller som förrätt vid sittande bord.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top