Ratatouillesoppa med rostad baguette

Du behöver 0.5 st aubergine tärnad 4 st schalottenlökar hackade 3 st vitlöksklyftor hackade 0.5 dl olivolja 1 tsk hackad färsk timjan 1 st lagerblad...


6 portioner

Du behöver

  • 0.5 st aubergine tärnad
  • 4 st schalottenlökar hackade
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk hackad färsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • 1 st zucchini tärnad
  • 1 st röd paprika tärnad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl tomatjuice
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 st tomater tärnade
  • 2 msk basilika hackad färsk
  • salt och peppar
  • 0.5 st baguette

Gör så här

1
Fräs aubergine, schalottenlök och vitlök i olivoljan i en stor gryta utan att det får färg. Låt timjan och lagerblad fräsa med. Lägg i zucchini och paprika, späd med vinet, tomatjuicen och grönsaksbuljongen.

2

3
Låt koka cirka 5 minuter. Lägg i de tärnade tomaterna och fortsätt koka i 5 minuter så soppan tjocknar något. Smaksätt med basilika, salt och peppar.

4

5
Det är bara en fördel att göra soppan i förväg så att den får stå och dra och utveckla sina smaker.

6
Skär baguetten i stavar och rosta dem i stekpannan med lite olivolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top