Du behöver
- 0.5 st aubergine tärnad
- 4 st schalottenlökar hackade
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk hackad färsk timjan
- 1 st lagerblad
- 1 st zucchini tärnad
- 1 st röd paprika tärnad
- 2 dl vitt vin
- 1 dl tomatjuice
- 1 l grönsaksbuljong
- 2 st tomater tärnade
- 2 msk basilika hackad färsk
- salt och peppar
- 0.5 st baguette
Gör så här
1
Fräs aubergine, schalottenlök och vitlök i olivoljan i en stor gryta utan att det får färg. Låt timjan och lagerblad fräsa med. Lägg i zucchini och paprika, späd med vinet, tomatjuicen och grönsaksbuljongen.
2
3
Låt koka cirka 5 minuter. Lägg i de tärnade tomaterna och fortsätt koka i 5 minuter så soppan tjocknar något. Smaksätt med basilika, salt och peppar.
4
5
Det är bara en fördel att göra soppan i förväg så att den får stå och dra och utveckla sina smaker.
6
Skär baguetten i stavar och rosta dem i stekpannan med lite olivolja.