Steak frites med provencaltomat

Du behöver Tomat: 3 st tomater salt och peppar 0.5 dl hackade örter (persilja, basilika, timjan) 0.5 dl vitt bröd rivet, dagsgammalt 1 st vitlöksklyfta...


4 portioner

Du behöver

Tomat:

3 st tomater
salt och peppar
0.5 dl hackade örter (persilja, basilika, timjan)
0.5 dl vitt bröd rivet, dagsgammalt
1 st vitlöksklyfta pressad eller riven

Pommes frites:

4 st bakpotatis
majsolja till fritering
salt
150 g haricots verts
2 tsk olivolja
salt
4 skiva biff
salt och peppar
matolja till stekning

Gör så här

1
Tomater

2
Värm ugnen till 200 grader. Dela tomaterna och lägg dem med snittytan upp på en plåt eller i en form, salta och peppra. Blanda örter, rivebröd och vitlök, fördela blandningen på tomaterna. Sätt in dem i ugnen i 15 minuter tills de börjar få lite färg.

3

4
Pommes frites

5
Skala och skär bakpotatisarna i stavar. Skölj dem

6
noga i kallt vatten.

7
Hetta upp fritösen till 130 grader (eller använd en vid kastrull med 6–8 centimeter olja och en termometer).

8
Torka av potatisarna och fritera dem i 8–10 minuter, lyft upp och låt rinna av och svalna på ett smörpapper. Detta kan göras i förväg. Höj temperaturen till 180 grader och fritera dem en gång till så de blir gyllenbruna och krispiga. Salta.

9

10
Koka bönorna i saltat vatten i 1 1/2 minut. Låt rinna av, vänd i olivolja och salta.

11

12
Salta och peppra biffarna. Stek dem 1 minut på varje sida i het stekpanna med olja. Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top