Harissamarinerad kycklingschnitzel

Du behöver 600 g kycklingfilé ½ dl rostade sesamfrön Marinad 1 dl harissa kryddpasta ½ msk hela korianderfrön 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja saften av...


0 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • ½ dl rostade sesamfrön
  • Marinad
  • 1 dl harissa kryddpasta
  • ½ msk hela korianderfrön
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • saften av 1 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

Dela varje kycklingfilé i två delar på längden. Banka ut fileérna mellan två plastpåsar till tunna schnitzlar. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en mixer. Lägg kycklingen i marinad ca en timme. Grilla kycklingen ca 3 min på varje sida, tills den är genomstekt. Strö över sesamfrön.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top