Du behöver
- 8 tunna skivor pancetta eller bacon
- 2 msk tartufata (en pasta på oliver, svamp och tryffel)
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- 400 g färska kantareller, ansade
- smör
- 800 g seabassfilé eller annan vit fisk, gärna abborre
- 200 g blandad sallad (lollo rosso, frisé, rosé och rucola)
- 1 liten röd lök, strimlad
- 100 g sockerärter, strimlade
- 50 g soltorkade tomater, strimlade
Gör så här
Lägg pancettan på en plåt och tillaga krispigt i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Blanda en dressing på tartufata, 2 matskedar olivolja, salt och peppar. Stek kantarellerna gyllenbruna på hög värme cirka 2 minuter i olja och smör. Halstra fisken i het panna, cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg upp av allt på tallrikar.