Halstrad seabassfilé med kantarell- och pancettasallad

Du behöver 8 tunna skivor pancetta eller bacon 2 msk tartufata (en pasta på oliver, svamp och tryffel) olivolja salt svartpeppar 400 g färska kantareller,...


4 portioner

Du behöver

  • 8 tunna skivor pancetta eller bacon
  • 2 msk tartufata (en pasta på oliver, svamp och tryffel)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g färska kantareller, ansade
  • smör
  • 800 g seabassfilé eller annan vit fisk, gärna abborre
  • 200 g blandad sallad (lollo rosso, frisé, rosé och rucola)
  • 1 liten röd lök, strimlad
  • 100 g sockerärter, strimlade
  • 50 g soltorkade tomater, strimlade

Gör så här

Lägg pancettan på en plåt och tillaga krispigt i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Blanda en dressing på tartufata, 2 matskedar olivolja, salt och peppar. Stek kantarellerna gyllenbruna på hög värme cirka 2 minuter i olja och smör. Halstra fisken i het panna, cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg upp av allt på tallrikar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top