Du behöver

  • 5 sardellfiléer, hackade
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • 400 g oxfilé
  • 12–15 liguriska oliver
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk olivolja
  • 5 dl blandad, plockad sallad (hjärtsallad, mangoldskott, frisé, rucola)
  • några liguriska oliver till garnering

Gör så här

1
Rör ihop sardeller, senap och vinäger. Tillsätt oljan under vispning, salta och peppra. Ställ dressingen åt sidan.

2

3
Tärna oxfilén fint, kärna ur oliverna och hacka grovt. Blanda kött, olivhack, lök, kapris, senap och olivolja. Forma små biffar.

4

5
Vänd salladen i 1 matsked av dressingen. Servera råbiffarna med salladen, några oliver och lite extra dressing.