Du behöver
- 5 sardellfiléer, hackade
- 1 1/2 tsk dijonsenap
- 1/2 msk vit balsamvinäger
- 1 dl rapsolja
- salt och peppar
- 400 g oxfilé
- 12–15 liguriska oliver
- 1 schalottenlök, hackad
- 1 msk kapris
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk olivolja
- 5 dl blandad, plockad sallad (hjärtsallad, mangoldskott, frisé, rucola)
- några liguriska oliver till garnering
Gör så här
1
Rör ihop sardeller, senap och vinäger. Tillsätt oljan under vispning, salta och peppra. Ställ dressingen åt sidan.
2
3
Tärna oxfilén fint, kärna ur oliverna och hacka grovt. Blanda kött, olivhack, lök, kapris, senap och olivolja. Forma små biffar.
4
5
Vänd salladen i 1 matsked av dressingen. Servera råbiffarna med salladen, några oliver och lite extra dressing.