Du behöver
- 2 st morötter
- 2 st potatis tunt skivade
- 3 st knipplökar
- 1 st broccolistånd i buketter
- 0.25 st spetskålshuvud eller vitkålshuvud, i bitar
- 10 st körsbärstomater delade
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 3 msk sesamfrön
- 2 msk japansk soja
- 1 st lime saften av
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk socker
- 1 pkt fetaost (200 g)
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyv morötterna på längden och ytterligare en gång om de är stora. Lägg tillsammans med övriga grönsaker i papprad långpanna
2
eller ugnsfast form.
3
4
Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivoljan. Ringla vitlöksoljan över grönsakerna. Sätt in i mitten av ugnen, cirka 30 minuter eller tills potatisen mjuknat.
5
Rosta under tiden sesamfröna i torr panna och ställ åt sidan.
6
7
Blanda soja, pressad lime, sesamolja och socker. Värm dressingen lagom tills grönsakerna börjar bli klara.
8
9
Smula fetaosten över grönsakerna, häll över den varma dressingen och toppa med rostade sesamfrön.