Rostade grönsaker med feta och sesamdressing

Du behöver 2 st morötter 2 st potatis tunt skivade 3 st knipplökar 1 st broccolistånd i buketter 0.25 st spetskålshuvud eller vitkålshuvud, i bitar...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 2 st potatis tunt skivade
  • 3 st knipplökar
  • 1 st broccolistånd i buketter
  • 0.25 st spetskålshuvud eller vitkålshuvud, i bitar
  • 10 st körsbärstomater delade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 1 st lime saften av
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk socker
  • 1 pkt fetaost (200 g)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyv morötterna på längden och ytterligare en gång om de är stora. Lägg tillsammans med övriga grönsaker i papprad långpanna

2
eller ugnsfast form.

3

4
Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivoljan. Ringla vitlöksoljan över grönsakerna. Sätt in i mitten av ugnen, cirka 30 minuter eller tills potatisen mjuknat.

5
Rosta under tiden sesamfröna i torr panna och ställ åt sidan.

6

7
Blanda soja, pressad lime, sesamolja och socker. Värm dressingen lagom tills grönsakerna börjar bli klara.

8

9
Smula fetaosten över grönsakerna, häll över den varma dressingen och toppa med rostade sesamfrön.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top