Spagetti med tomater och pilgrimsmusslor

Du behöver 5 tomater 3 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré 1/2 grönsaksbuljongtärning det rivna skalet från 1 citron 1...


4 portioner

Du behöver

  • 5 tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • det rivna skalet från 1 citron
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk socker
  • salt och svartpeppar
  • 350 g spagetti
  • 8–12 pilgrimsmusslor, delade
  • rapsolja
  • rikligt med hackad persilja och basilika

Gör så här

1
Snitta skinnet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten, spola kallt och dra av skalet (se webb-tv). Skär tomaterna i bitar.

2

3
Fräs vitlöken försiktigt i en minut i olivoljan. Tillsätt tomater, vin, tomatpuré och buljong. Koka ihop såsen i 10 minuter, rör i citronskal och juice, smaka av med socker, salt och peppar.

4

5
Koka spagettin al dente. Stek pilgrimsmusslorna i mycket het panna med lite olja, salta och peppra.

6

7
Blanda i örterna i såsen och servera till spagettin och musslorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top