Du behöver
- 5 tomater
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- det rivna skalet från 1 citron
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk socker
- salt och svartpeppar
- 350 g spagetti
- 8–12 pilgrimsmusslor, delade
- rapsolja
- rikligt med hackad persilja och basilika
Gör så här
1
Snitta skinnet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten, spola kallt och dra av skalet (se webb-tv). Skär tomaterna i bitar.
2
3
Fräs vitlöken försiktigt i en minut i olivoljan. Tillsätt tomater, vin, tomatpuré och buljong. Koka ihop såsen i 10 minuter, rör i citronskal och juice, smaka av med socker, salt och peppar.
4
5
Koka spagettin al dente. Stek pilgrimsmusslorna i mycket het panna med lite olja, salta och peppra.
6
7
Blanda i örterna i såsen och servera till spagettin och musslorna.